måndag 29 oktober 2012

En svart svan?


Är det så att det skulle bli en storm?
Den globala uppvärmingen är det väl bara några som förnekar idag men att vi skulle få se stormar som uppträder på ett helt nytt sett, nya mönster i mannaminne (enligt en del usa meteorolger) det är nytt för mig. Följer stormen Sandy eller frankenstorm och ja, jag är väderfreak men detta håller på att utvecklas till något abnormt och jag hoppas att hela skiten stannar av och blir en helt vanlig orkan kategori 1 eller en storm. Jag har aldrig sett ett så stort stormvädersystem i mitt liv (52+). Vad detta för med sig i människoförluster, ekonomiska och materiella förluster…det kommer påverka oss alla.

Bild:NOAA National Hurricane Center

söndag 21 oktober 2012

Tejpa fönster

Kollade väderprognosen 10 dagar framåt och ja det är osäkert med så långa prognoser men den visar minusgrader på nätterna. Innerfönstren har vi hakat på så nu är det bara att "tejpa" dom så vi slipper fritt inblås, det jag tycker är så fantastiskt makalöst är att vi fortfarande kan köpa fönsterremsor  på coop och ica i detta lilla samhälle. Kan bara tillägga att det även finns att köpa spissvärta och detta är 2012!...en blir glad!

tisdag 16 oktober 2012

Beredd på oväder?

Läste på bloggrannens "Blott Sverige svenska preppers har" om en intervju med Lars Wilderäng som driver bloggen Cornucopia?, rubriken i artikeln är "Bunkrar i väntan på kollaps ". Det slog mig att vi som har självhushåll alltid är "preppade" för diverse strömavbrott, snöoväder och stormar . Men hur är det för de som inte bor på landet(de flesta storhandlar för en vecka) eller har självhushållning? Hur klarar sig en stadsbo om det skulle inträffa en större "störning" i systemet? Själv kommer jag ihåg att när stormen Gudrun härjat färdigt och affärerna öppnade  så dröjde det inte många timmar innan det var det tomt på batterier och stearinljus.Kanske bra ta till sig civilförsvarets rekommendation och ha ett litet lager hemma. Mer att läsa finns att hämta på civilförsvarets hemsida.

lördag 13 oktober 2012