onsdag 21 november 2012

4 grader

Senaste dagarna har jag kollat runt på nätet om medmänniskors svar på artiklar och bloggar som berört "Världsbankens rapport  4 grader varmare till 2060". Jag blir deppig och rädd.
Hittade denna film på bloggen: en blues för civilisationen
Är det här vi är? Krispsykologins första stadie: förnekelse.

tisdag 20 november 2012

Dags att låsa räntan?

På Dagens Industri sajt går det att läsa: Prisfesten är över
Vi ska inte ha stigande skuldsättning och vi ska inte ha stigande huspriser. Det är väldigt centralt att vi nu gradvis de närmaste åren skärper regelverket för banksektorn.”, säger finansminister Anders Borg.
Cournucopias? blogg:
Ett extremt bra läge att låsa räntan alltså.
Någonting är på väg att hända med "pippi/tiger ekonomin" , "dokumentären" på svt igår börjar komma kusligt nära vardagen som du och jag befinner oss i.

Om våra skulder

Inte om vårat samvete men om vår ekonomi.
Vetenskapens värld http://www.svtplay.se/video/591940/del-12/
Den är väl värd 51 minuter av din tid. obs skrämmande innehåll.

torsdag 15 november 2012

Acceptans - Peak Oil

Inom krispsykologin talar man om fem stadier, förnekelsen, ilska, förhandling, depression och slutligen acceptans. Jag har gått igenom alla och jag trodde inte att min depressionfas skulle vara så lång, den har varit ett par år.

Idag är jag  i den accepterande fasen och förbereder mig inför konsekvenserna av peak oil. Jag har åter börjat prata med människor om peak oil och idag så skiter jag fullständigt om jag kallas konspiratiorisk. Det finns så mycket forskningsresultat, så många människor som dedikerat deras liv att få oss att förstå att vi lever på en planet som inte klarar av evig tillväxt, att den billiga oljan sinar, att vi kommer att få en dieselbrist inom 5-10 år.

Vi pratar om peak oil som om det kommer drabba nästkommande generationer, peak oil händer idag och den ekonomiska krisen och klimatförändringen kan få händelseförlopp att accelerera.
Jag önskar och har önskat att politiker ska föra upp oljan på agendan men en kompakt tystnad är svept över vårt kommande oljebehov och vad en oljebrist skulle föra med sig.

För ett antal år sedan så stötte jag på Chris Martenson Crash Course som tar upp sammbandet melan olja, ekonomi och miljö. Här är en föreläsning som han gör på Gold & Silver Meeting 2011 i Madrid, den är värd att lyssna på. Den kan hjälpa dig på vägen, kanske till en insikt, kanske till förnekelse...

onsdag 14 november 2012

Livförsäkring beställd

Jepp, jag har beställt en livförsäkring och valet är en vattenrenare med filter som
filtrerar bland annat upp till 99,999% bort patogener, virus och parasiter. Dessutom decimerar de kraftigt rester av bekämpningsmedel, organiska lösningsmedel, radon222 och trihalometaner.
Känns tryggt.


tisdag 13 november 2012

Omställningens tid

150 år av ekonomisk tillväxt har nått sin ände. I "Omställningens tid : tillväxtens slut och jakten på en hållbar framtid" beskriver Björn Forsberg hur vi kan ställa om våra liv så att vi klarar oss när oljan definitivt tar slut. Intervjuare: Birger Schlaug.
kolla här /UR Play

21 december 2012

Tja, jag börjar fundera lite, på med foliehatten, kommer världen gå under eller? Ser jag mig omkring så "peakar" allt  på denna planet så visst har Maya rätt om att allt kan förändras eller ta slut 21.12.2012. Ett litet klipp från filmen 2012...och det visar ju nästan allt, hur vi människor reagerar...nothing.


Om hela planeten smäller då har vi ju inte så många val men om den inte gör det då är det dags att börja välja och det kommer nog bli de svåraste valen i civilisationens historia eller med andra ord din och min vardag, livet här och nu med klimatförändring, peak oil, ekonomisk kris, matbrist etc. Men va fn iphone6 kommer nog snart...

lördag 10 november 2012

Undrar


Hur många som skulle äta kött om man själv måste slakta?

fredag 9 november 2012

Ni som missade Morgonpasset

 Jag trodde aldrig jag skulle bli så glad av att lyssna på Morgonpasset i P3(8 nov), äntligen så pratas det om  Peak Oil , stort tack till Bodis som tipsade redaktionen om "olja" och Kjell Aleklett. Här hittar du Kjell Aleklett egen blogg och länkar till programmet.

onsdag 7 november 2012

Gravat getkött

500g putsat getkött
1/2 dl salt
1/2 dl socker
chili mkt eller efter smak
3 hackade vitlöksklyftor
10 krossade enbär
2 tsk timjan
2 dl persilja, gräslök (kryddgrönt)

Blanda kryddor i en plastpåse förutom kryddgrönskan, lägg  i köttet, gnid in på alla sidor. Klappa in kryddgrönskan, knyt till påsen, lägg på ett fat. In i kylen i 3 dygn, vänd 2-3 ggr per dag. Ut med köttet, skrapa av kryddor och skär i tunna, tunna skivor...njut.


Panerad fårhjärna del 2

bara bild...

Ny favoritblogg

en blues för civilisationen