lördag 11 december 2010
Vintersquash kaka
Uchikikladdis i långpanna
350 g vintersquash
1 dl vatten
200 g smält smör
4 1/2 dl socker
3 ägg
1 1/2 dl kakao
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
Skala och skiva vintersquashen och koka den mjuk i vattnet.
Tillsätt smält smör, socker och ägg. Vispa ihop till en slät smet.
Blanda alla torra ingredienser i en annan bytta och blanda ner detta i smeten.
Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter.
Den här kakan blir riktigt fin. Första dagen lite mer som en mjuk kaka, andra dagen har den satt sig och blir mer lik en kladdkaka.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Härligt recept!
SvaraRaderaSkall definitivt provas på någon av de vintersquash som jag har kvar.
Härligt att läsa om ditt liv!
Keep up the good work!
//Nils i Torpet