I år är skogen full av dom, överallt, massor, jag har aldrig sett så
mycket svamp i hela mitt liv. Torkapparaten går på fullvarv, vi fyller
burkar för flera år framåt. Vem vet nästa år kanske det inte finns någon
svamp i skogarna. Torkade trattkantareller i en köttgryta är så gott
och jag hamstrar när det finns, det är nog samlar-genen i mej och i
tider som dessa med ekonomiskt kaos runt hörnet, det gör mej ännu mer
motiverad att samla mat gratis i skogen. Det är också ett slånbärs år så
jag väntar på första frosten sen ska det plockas och göras vin och
saft. Krikon knäcker grenarna på träden så vi plockar så mycket vi bara
orkar. Läs om vad man kan göra med krikon på Ekoplantan.
(från getapulien.se)
Vad kör du för torkapparat? Vi kör med myggnätsfönstren i garaget med värmepumpen på... Går finfint när man bara har tid att plocka på helgerna.
SvaraRaderaVi har en som heter evermat + vedspis.
SvaraRadera