tisdag 10 maj 2011

Såga, klyva, stapla...

Ved och ved och åter ved. Vi fick stockarna sent i år så nu är det vedhantering som gäller. Träningsvärken skriker i kroppen men jag blir stark ;) vem behöver ett gym? Har 40 meter som ska förhoppningsvis vara staplat och klart tills 1 juni. Att stå och såga med skyddskläder när det är 20 grader varmt ute det är minst sagt svettigt, dricker säkert 4-5 liter vatten per dag.
Djuren är ute på bete men kommer det inte ngt regn snart då vet jag inte vad vi ska göra. Detta är den torraste våren jag varit med om sen vi flyttade hit.

5 kommentarer:

  1. Innan vi blev med stort trädgårdsland så brukade vi "spara" jobbet med veden till semestern... Då var man säker på att det var varmt (eller ösregnade ;-)

    Lycka till, men var rädd om ryggen!

    SvaraRadera
  2. Tack ylven!
    Vill ju att den ska torka ngtsånär till vintern :)

    SvaraRadera
  3. 40 meter det var inte dåligt! Stort hus eller taskigt isolerat? Kör hårt :)

    SvaraRadera
  4. Taskigt isolerat ;) men vi bränner inte allt på ett år, vill ha till nästa år också. Lagar all mat på vedspis så det blir en del köksved, eldar för varmvatten på sommaren.

    SvaraRadera
  5. Hej!

    Jag heter Lina och jag jobbar på ett produktionsbolag som heter Titan Television. Vi håller på med en dokumentärserie och ett av programmen ska handla om survivalister och preppers. Vi letar inte efter fanatiska vapensamlare eller konspirationsteoretiker men efter människor som har ett överlevnadsintresse och på något sätt är väl förberedda för en eventuell katastrof av något slag (en ekonomisk kollaps, en naturkatastrof, oil peak osv), människor som kanske har en bug-out-bag, som lagrar mat, som odlar själva eller som på olika sätt utbildat sig för att vara bättre utrustade ifall katastrofen skulle vara ett faktum. Nu letar vi efter en kvinna som skulle vilja vara med i vårt program och vi undrar om ni har något forum eller liknande där vi kan lägga ut en förfrågan.

    Om du är intresserad eller om du vet någon som vill berätta mer om sig själv och sitt intresse/ sin livsstil som survivalist så får ni gärna höra av dig till mig via mailen eller på telefon 08-52801152.

    Mvh
    Lina

    SvaraRadera