fredag 23 september 2011

Trattisar

I år är skogen full av dom, överallt, massor, jag har aldrig sett så mycket svamp i hela mitt liv. Torkapparaten går på fullvarv, vi fyller burkar för flera år framåt. Vem vet nästa år kanske det inte finns någon svamp i skogarna. Torkade trattkantareller i en köttgryta är så gott och jag hamstrar när det finns, det är nog samlar-genen i mej och i tider som dessa med ekonomiskt kaos runt hörnet, det  gör mej ännu mer motiverad att samla mat gratis i skogen. Det är också ett slånbärs år så jag väntar på första frosten sen ska det plockas och göras vin och saft. Krikon knäcker grenarna på träden så vi plockar så mycket vi bara orkar. Läs om vad man kan göra med krikon på Ekoplantan.
(från getapulien.se)

2 kommentarer:

  1. Vad kör du för torkapparat? Vi kör med myggnätsfönstren i garaget med värmepumpen på... Går finfint när man bara har tid att plocka på helgerna.

    SvaraRadera
  2. Vi har en som heter evermat + vedspis.

    SvaraRadera